BKK TESEV ve TKKB TEMSİCİLERİ İLE MODEL PROJE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Konsey Haber

     Kamu ve STK’lar arasındaki işbirliğinin kuvvetlendirilmesi için “Daha Demokratik Bir Yerel Yönetişim İçin Sivil Toplumun Güçlendirilmesi (model)” projesi kapsamında; Burdur’da STK-Belediye işbirliği değerlendirme raporu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

     TESEV, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Şişli Belediyesi tarafından yürütülen proje, 15 Ekim 2018’de başladı. 24 ay süreceği bilgisi verilen Proje; İstanbul, Ankara, İzmir, Sinop, Kars, Van, Burdur, Gaziantep, Adana ve Yalova illeri olmak üzere Türkiye genelinde toplam 10 şehirde yürütülmekte. Nisan ayının sonu itibariyle belirlenen illerde toplantıları yapılmaya başlanan Projenin 7. toplantısı ilimizde; Türkiye Ekonomik Ve Sosyal Etüdler Vakfı proje yürütücüsü Akif Burak Atlar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Ekrem Aslan, Burdur Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer ve Kent Konseyi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

     Burdur Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer, açılış toplantısında yaptığı konuşmada; “Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi Burdur Kent Konseyi’nin TESEV ile birlikte yürütmekte olduğu bir projedir bu. Türkiye genelinde 10 ilde uygulanıyor. Bu illerden birisi de Burdur seçildiği için mutluyuz.” Dedi.               

       Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Ekrem Aslan, yaptığı açılış konuşmasında; “Burdur’da bulunmaktan Burdur’u tanımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle bir projenin bir paydaşı olmak bizleri –kent konseyleri ruhuna uygun, demokratik yapısına uygun çalışmalara işlevsellik kattığı için- çok mutlu ediyor. Proje noktasında Burdur’da sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” Dedi.

     Daha demokratik bir yerel yönetişim için sivil toplumun güçlendirilmesi model projesinin yapılan toplantı kapsamındaki yürütücüsü Akif Burak Atlar, projeyi açıkladı;

     Projenin, sivil toplum ve yerel yönetim ilişkilerini güçlendirmek için yapılabilecekler konusunda hedefleri var. Proje illerinde yapılan toplantıların amacı, yerel uzmanlarca hazırlanan taslak rapor çalışmalarının tartışmaya açılması ve kent konseyi üyelerinin de katkısıyla raporların nihai hale getirilmesidir. Son aşamada ise 10 ilden alınacak raporların, Türkiye genelinde yapılan bir anket çalışmasıyla biraraya getirilip ulusal bir rapor yayınlanması ve bunlardan alınan çıktılarla belirlenen şehirlerde gerekli çalışmaların başlatılması hedeflenmektedir.

     Projenin ilk aşaması olan taslak raporların hazırlanması kapsamında, Burdur adına proje raporunu, MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Canan Gönüllü Taşkesen hazırladı. Gönüllü Taşkesen sunduğu raporda, Burdur’daki STK’ların dağılımını oranlarla bildirdi. Yapılmış olan görüşmelerden çıkan tespitleri üyelerle paylaştı. Taslak raporun sunulmasının ardından Kent Konseyi üyeleri raporla ilgili görüşlerini bildirdi. Toplantının ikinci kısmında ise üyelerin Kamu-STK işbirliğine ilişkin önerileri ve daha sonra yapılacak olan eğitim ve seminer programına ilişkin fikirleri sunuldu.